L-Arginin: účinky (i nežádoucí), zkušenosti a dávkování (2024)

L-Arginin: účinky (i nežádoucí), zkušenosti a dávkování (1)Možná jste se spojmem L-Arginin už někdy setkali. Jde oznámou látku, která bývá poměrně často součástí různých přípravků určených na podporu erekce, potence, libida a plodnosti. Tato aminokyselina totiž zlepšuje průtok krve avylučování růstového hormonu umužů, sčím souvisí jeho pozitivní účinky vsexuální oblasti.

Samozřejmě, výše zmíněné tvrzení vycházejí zexperimentů azávěrů pravidelného adlouhodobého užívání L-Argininu ve vícerých formách umužů. Tyto účinky se taky nemusí ukaždého muže projevit stejně.

Mě ale na této aminokyselině zaujalo především to, jak moc je rozšířená v přípravcích na podporu potence. Právě proto se na ni podíváme o něco lépe.

Obsah

  • 1 L-Arginin: původ, popis avyužití
  • 2 Vkterých potravinách lze L-Arginin najít
  • 3 L-Arginin ajeho účinky
  • 4 Vedlejší anežádoucí účinky
  • 5 Sirup, ovocný nápoj, prášek, tablety nebo potraviny?
  • 6 Užívání adávkování aminokyseliny L-Arginin
  • 7 Jak fungují tablety sobsahem L-Argininu aproč je doporučuji
  • 8 Tablety, které jsem vyzkoušel amé zkušenosti snimi

L-Arginin: původ, popis avyužití

L-Arginin: účinky (i nežádoucí), zkušenosti a dávkování (2)L-Arginin patří mezi aminokyseliny, které si náš organismus neumí ve většině případů vytvořit sám, aproto je odkázán na jejich příjem zexterního zdroje. Jde zároveň ojednu ze základních proteinogéniích aminokyselin, přičemž například vrostlinách má zásobní atransportní funkci pro dusík. Ulidí jde oprekurzor tvorby oxidu dusnatého.

L-Arginin: účinky (i nežádoucí), zkušenosti a dávkování (3) L-Arginin je semi-esenciální aminokyselina, čili lidské tělo si ji umí vyrobit jenom za jistých okolností

L-Arginin: účinky (i nežádoucí), zkušenosti a dávkování (4) Pro děti vobdobí vývoje je nevyhnutelné aminokyselinu podávat taky externě

L-Arginin: účinky (i nežádoucí), zkušenosti a dávkování (5)Aminokyselina podporuje syntézu bílkovin ajde ojejich stavební prvek, takže je důležitá rovněž pro dospělé

Zajímavé je, že tato aminokyselina se dostala do větší pozornosti až v90. letech 20. století. Tehdy se totiž potvrdila její úloha jako významného neurotransmiteru oxidu dusnatého, který je důležitý pro cévy akrevní oběh. Samotný L-Arginin je velice důležitý pro realizaci vícerých fyziologických procesů.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– prodloužení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:770 Kč

Chci zkusit

Jeho účinky na lidský organismus jsou vmnohých oblastech:

L-Arginin: účinky (i nežádoucí), zkušenosti a dávkování (7) látka má antioxidační účinky, nakolik má schopnost ničit volné radikály atak ochraňuje buňky před oxidačním stresem apředčasným stárnutím
L-Arginin: účinky (i nežádoucí), zkušenosti a dávkování (8) pomáhá taky svalovým buňkám, uvolňuje růstový hormon aprodlužuje trvání fyzického výkonu bez toho, aby se dostavila svalová horečka
L-Arginin: účinky (i nežádoucí), zkušenosti a dávkování (9) je využíván na zlepšení prokrvení apůsobí pozitivně na stav cév, díky čemu pomáhá zlepšit prokrvení pohlavní soustavy apohlavních orgánů

Ačkoli L-Arginin byl původně ve větší pozornosti kulturistů asportovců, má velice pozitivní účinky na potenci, především na zlepšení erekce. To je taky důvodem, proč je součástí mnoha tablet na podporu erekce aproč jsem si ho všiml taky já. Důležité je však vědět, že sám osobě není až tak účinný, jako vkombinaci sdalšími látkami.

L-Arginin: účinky (i nežádoucí), zkušenosti a dávkování (10)ODBORNĚJŠÍ INFORMACE

Jelikož jsem se nechtěl příliš rozepisovat oL-Argininu například zpohledu chemických reakcí nebo zhlediska širšího popisu, doporučuji najít si externí zdroj takových informací, například tenhle článek na Wikipedii.

Vkterých potravinách lze L-Arginin najít

L-Arginin: účinky (i nežádoucí), zkušenosti a dávkování (11)L-Arginin teda musíme do našeho těla dostat zexterních zdrojů adobrou správou je, že jich je poměrně dost. Na druhou stranu, je potřeba otevřeně přiznat i to, že většina znich není součástí běžného jídelníčku průměrného člověka. Pokud taky ano, problém je vtom, že denní příjem těchto potravin by musel být řadově větší, než je realita.

Tady jsou nejvíc zmiňované zdroje aminokyseliny:

L-Arginin: účinky (i nežádoucí), zkušenosti a dávkování (12) sem*na, ořechy, hrozinka: Dobrým zdrojem L-Argininu jsou slunečnicové semínka, dýňová sem*na, sezamová sem*na. Stejně tak ho najdete varašídech, pistáciích, lískových a vlašských ořechách, mandlích adokonce i vkokosovém ořechu. Aminokyselina se nachází taky vhrozinkách.

L-Arginin: účinky (i nežádoucí), zkušenosti a dávkování (13) Chléb: Ne každý chléb obsahuje L-Arginin vdostatečném množství, například velněném ho příliš nehledejte. Naopak, pšeničný chléb je vhodnějším zdrojem.

L-Arginin: účinky (i nežádoucí), zkušenosti a dávkování (14) Rýže, quinoa: Pokud konzumujete bílou rýži, měli byste kvůli obsahu této aminokyseliny raději projít na hnědou. Ta je bohatší na L-Arginin, podobně jako quinoa, která si taky hledá místo vnašem jídelníčku.

L-Arginin: účinky (i nežádoucí), zkušenosti a dávkování (15) Čokoláda: Pokud rádi mlsáte, potěším vás, včokoládě se tato látka nachází taky. Pozor ale, ne vkaždé. Obsah kakaa musí být alespoň 60 %, takže musíte vprodejně hledat kvalitnější čokolády.

L-Arginin: účinky (i nežádoucí), zkušenosti a dávkování (16) Obilniny: Mezi další látky a potraviny, které jsou zdrojem této aminokyseliny, patří obilniny. Konkrétně jde okukuřici, ovesné vločky apohanku.

L-Arginin: účinky (i nežádoucí), zkušenosti a dávkování (17) Ovoce a zelenina: Konzumace ovoce a zeleniny je obecně prospěšná pro zdravou životosprávu. L-Arginin najdete například vjahodách, pomerančích, melounech, černicích, mandarínkách nebo vhroznech. Ze zeleniny se nachází nejvíc v mrkvi, zelí, cibuli, okurce, brokolici, špenátu apaprice. Doporučuji konzumovat čerstvé anejlepší syrové.

L-Arginin: účinky (i nežádoucí), zkušenosti a dávkování (18) Maso: Aminokyselina L-Arginin se nachází taky vmasu, ale pozor, ne vkaždém. Nejvíc je ho vkuřecím, následuje krůtí, ale tam doporučuji jenom prsa. Vmenším množství se nachází vrybách.

L-Arginin: účinky (i nežádoucí), zkušenosti a dávkování (19) Luštěniny: Šošovice, zelený hrášek nebo cicer. Pokud jsou tyto luštěniny pevnou součástí vašeho jídelníčku, gratuluji, jsou velice dobrým zdrojem aminokyseliny.

L-Arginin: účinky (i nežádoucí), zkušenosti a dávkování (20) Vejce amléčné výrobky: Vajíčka jsou taky bohatým zdrojem L-Argininu, konkrétně vaječné bílky. To samé platí pro mléčné výrobky, kde je však již koncentrace oněco nižší.

L-Arginin ajeho účinky

L-Arginin: účinky (i nežádoucí), zkušenosti a dávkování (21)To, že L-Arginin se využívá vpřípravcích určených na zlepšení potence, samozřejmě neznamená, že by neměl taky jiné využití. Ať se již jedná například ovysoký krevní tlak, detoxikaci nebo další oblasti, táto aminokyselina je opravdu hodně nápomocná pro náš organismus aurčitě doporučuji využívat její účinky naplno.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– prodloužení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:770 Kč

Chci zkusit

Tady jsou ty nejdůležitěji, které L-Arginin nabízí:

L-Arginin: účinky (i nežádoucí), zkušenosti a dávkování (23) Podpora svalstva afyzické kondice

Výjimečně nezačnu účinky mou srdeční oblastí, ale něčím jiným ato právem. L-Arginin je totiž čím dál tím víc populární vrůzných přípravcích určených na podporu fyzické kondice ato proto, že při sportovních výkonech odsouvá nástup svalové horečky. Kromě toho přispívá kvylučování růstového hormonu, tvorbě kolagenu aovlivňuje růst kostí, tkáně asvalstva. Sportovci ho užívají především před fyzickou zátěží a tréninkem.

L-Arginin: účinky (i nežádoucí), zkušenosti a dávkování (24) Podpora potence, plodnosti alibida

Samozřejmě, jako součást přípravků aproduktů určených na erekci nebo zvýšení chuti na sex, L-Arginin má své účinky i vtéto oblasti. Prokázaly to víceré výzkumy upacientů trpících erektilní dysfunkcí adíky tomu, že má aminokyselina pozitivní účinky na prokrvení pohlavní soustavy, se považuje za výborný prostředek pro zlepšení potence. Látka taky pomáhá zvýšit početnost spermií azvýšit libida.

L-Arginin: účinky (i nežádoucí), zkušenosti a dávkování (25) Zlepšení stavu kardiovaskulárního systému

L-Arginin je prospěšný při vícerých problémech scévami nebo kardiovaskulárním systémem. Aminokyselina podporuje prokrvení, působí proti poruchám prokrvení aarterioskleróze, přispívá kesnížení příliš vysokého krevního tlaku. Pomáhá taky uvolňovat cévy azlepšuje průtok krve přes ně. Díky stimulaci vylučování glukagonu snižuje riziko vzniku vícerých kardiovaskulárních onemocnění.

L-Arginin: účinky (i nežádoucí), zkušenosti a dávkování (26) Vliv na hladinu cukru, soli acholesterolu

Aminokyselina ovlivňuje taky hladinu některých látek vtěle nebo vkrvi. Ovlivňuje například regulaci hladiny soli vtěle, pomáhá snižovat hladinu „špatného“ cholesterolu apro diabetiky je velkým pomocníkem při snižování hladiny cukru vkrvi. Snižuje totiž inzulínovou rezistenci azvyšuje účinnost již existujícího inzulínu.

L-Arginin: účinky (i nežádoucí), zkušenosti a dávkování (27) Detoxikace

Aminokyselina L-Arginin pozitivně ovlivňuje zdraví jater, například na zbavení se toxinů vtomto orgánu, čili na detoxikaci jater. Stejně tak má příznivý vliv na ledviny, které jsou přímo zodpovědné za vyplavování škodlivin ztěla, takže pomáhá očistit organizmus i takovým způsobem.

L-Arginin: účinky (i nežádoucí), zkušenosti a dávkování (28) Další účinky

L-Arginin má vliv například na hojení ran, vylučování čpavku, podporuje spalování tuků, podporuje správnou činnost hypofýzy, podporuje metabolizmus, funguje jako antioxidant chránící buňky před volnými radikály ajeho alfa-ketoglutarátová forma se využívá při bakteriálních infekcích, poruchách trávicího traktu, kvasinkových infekcích apři šedém zákalu. Podporuje navíc imunitní systém apůsobí dokonce proti stresu.

Vedlejší anežádoucí účinky

L-Arginin: účinky (i nežádoucí), zkušenosti a dávkování (29)L-Arginin vzásadě nemá negativní účinky na zdravého člověka, ale existují některé výjimky. Ty se týkají specifických stavů a onemocnění, kterých průběh může nadměrná hladina této látky vtěle negativně ovlivnit. Stejně je důležité dodržovat maximální denní dávku vpřípadě, že se rozhodnete L-Arginin užívat ve formě doplňků.

Aminokyselina může způsobit negativní účinky vtěchto případech:

L-Arginin: účinky (i nežádoucí), zkušenosti a dávkování (30) užen vpřípadě těhotenství nebo kojení, takže vtomto citlivém období se nedoporučuje jeho zvýšený příjem
L-Arginin: účinky (i nežádoucí), zkušenosti a dávkování (31) vtabletové formě se nesmí L-Arginin užívat vpřípadě, že trpíte schizofrenií nebo oparem, nakolik látka může negativně ovlivnit průběh těchto onemocnění
L-Arginin: účinky (i nežádoucí), zkušenosti a dávkování (32) nadměrný příjem aminokyseliny může vést kněkterým trávicím problémům, například kprůjmu nebo kpocitu slabosti až nevolnosti

L-Arginin: účinky (i nežádoucí), zkušenosti a dávkování (33)POZOR NA KONTRAINDIKACE S LÉKY

Pokud se rozhodnete užívat L-Arginin ve formě výživového doplňku, dávejte si pozor na kontraindikace, především stabletami určenými na krevní tlak, srážlivost krve nebo sléky na předpis určenými na erektilní dysfunkci.

Sirup, ovocný nápoj, prášek, tablety nebo potraviny?

L-Arginin: účinky (i nežádoucí), zkušenosti a dávkování (34)L-Arginin můžete přijímat nejen ve formě potravin, ale vybrat si můžete i různé druhy nápojů nebo výživových doplňků ve formě gelových kapslí. Každá zmožností má své plusy i mínusy, no zároveň je určená pro různou skupinu lidí. Například proteinové nápoje slouží především sportovcům, zatímco sirup je ideální pro děti.

Toto jsou nejčastější formy přípravků sL-Argininem:

L-Arginin: účinky (i nežádoucí), zkušenosti a dávkování (35) Potraviny

Zelenina, chléb, semínka nebo další potraviny sobsahem L-Argininu představují nejvíc přirozenou formu, jako zvýšit hladinu této důležité aminokyseliny vnašem těle. Konzumovat je může prakticky kdokoliv, kdo nemá alergii na jinou složku dané potraviny. Je potřeba však zároveň říct, že musí jít okonzumaci ve velkém množství apravidelně, co bývá největší problém azároveň největší negativum této formy.

L-Arginin: účinky (i nežádoucí), zkušenosti a dávkování (36) Nápoje

Mezi tekuté formy výživových doplňků patří sirupy aprášky na připravení nápojů. První možnost je populární především udětí, ale využít ho mohou i dospělí. Může jít oovocný nápoj, kde je populární kombinace L-Arginin aL-Ornitin. Třetí možností je prášek, který lze připravit svodou nebo jinou tekutinou avýsledkem je taky nápoj sprostým užíváním. Táto možnost je typická pro výživové doplňky pro sportovce.

L-Arginin: účinky (i nežádoucí), zkušenosti a dávkování (37) Tablety

Třetí formou jsou tablety, konkrétně gelové kapsle potažené filmem. Tady máte na výběr jednosložkové výživové doplňky sobsahem pouze L-Argininu, nebo tablety skomplexnějším složením. Ty mohou být určené například pro sportovce na podporu svalstva neb fyzické kondice, nebo jde opřípravky speciálně určené na podporu potence.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– prodloužení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:770 Kč

Chci zkusit

Užívání adávkování aminokyseliny L-Arginin

L-Arginin: účinky (i nežádoucí), zkušenosti a dávkování (39)Aby byly účinky aminokyseliny na organismus příznivé, musí být užívání adávkování vsouladu spotřebami organizmu. Děti do 3 let, ženy během gravidity, ženy během kojení alidi užívající léky na srážlivost krve by neměli L-Arginin ve formě výživových doplňků přijímat.

Kromě toho je potřeba dodržovat následující zásady:

L-Arginin: účinky (i nežádoucí), zkušenosti a dávkování (40) nepřekračovat maximální denní dávku určenou výrobcem výživového doplňku
L-Arginin: účinky (i nežádoucí), zkušenosti a dávkování (41) užívat aminokyselinu dlouhodoběji, alespoň 10 dnů
L-Arginin: účinky (i nežádoucí), zkušenosti a dávkování (42) za účelem zvýšení fyzického výkonu užít přípravek zhruba 1 hodinu před fyzickým výkonem
L-Arginin: účinky (i nežádoucí), zkušenosti a dávkování (43) pokud budete užívat L-Arginin za účelem zlepšení prokrvení avrámci prevence před kardiovaskulárními problémy, neužívejte více než 000 miligramů za den

Jak fungují tablety sobsahem L-Argininu aproč je doporučuji

L-Arginin: účinky (i nežádoucí), zkušenosti a dávkování (44)Pokud se bavíme otabletách, tak máte na výběr dvě možnosti. První jsou tablety na báze výživových doplňků obsahujících pouze jednu složku, čili L-Arginin. Druhou jsou komplexnější tablety se širším obsahem asložením. Ty jsou dle mě lepší, nakolik se v nich nachází většinou kombinace vícerých užitečných látek.

Tyto tablety preferuji i proto, že mají jednou velkou výhodu:

L-Arginin: účinky (i nežádoucí), zkušenosti a dávkování (45) Vjejich složení se nacházejí výtěžky například rostlin podporujících libido a lepší prokrvení pohlavní soustavy aproto působí na sexuální život příměji a komplexně

Velice důležité je, že součástí tablet jsou také výtěžky aextrakty vícerých přírodních afrodiziak. Ty mají nezanedbatelný vliv na účinnost tablet ato především sohledem na zvýšení libida. L-Arginin se samozřejmě na těchto účincích podílí, ale i mé zkušenosti mi říkají, že samostatně by to nebylo tak efektivní.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– prodloužení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:770 Kč

Chci zkusit

Ačkoli nechci zavrhnout například jednosložkové výživové doplňky obsahující pouze L-Arginin, vkomplexnosti však vidím cestu kefektivnosti. Amá to navíc další výhody:

L-Arginin: účinky (i nežádoucí), zkušenosti a dávkování (47) směs látek vpřípravcích je navržená, otestována aověřená tak, aby byla účinnost na potenci maximální asco nejrychlejším nástupem účinků
L-Arginin: účinky (i nežádoucí), zkušenosti a dávkování (48) nabídka těchto přípravků je natolik široká, že si můžete vybrat tablety zaměřené například víc na spermatogenezu, nebo na oddálení ejakulace
L-Arginin: účinky (i nežádoucí), zkušenosti a dávkování (49) vporovnání s užíváním jednosložkových výživových doplňků je taky menší riziko výskytu nežádoucích účinků, alespoň umě to tak bylo

Tablety fungují na čisto přírodním základu ai proto jsou dostupné bez nutnosti lékařského předpisu. Je to však zároveň malá nevýhoda, nakolik absence chemicky vyráběných účinných látek znamená, že je nutné je dlouhodobě užívat. Dle mě to ale za to stojí, stabletami na erekci na předpis jsem si užil nežádoucích účinků až-až.

L-Arginin: účinky (i nežádoucí), zkušenosti a dávkování (50)I DALŠÍ AMINOKYSELINY

Součástí tablet na podporu erekce nebo potence nebývá pouze L-Arginin, ale ovšem i další kyseliny, především L-Citrulin. Zajímavé je, že tato dvojice se nejčastěji vyskytuje vdvojkombinaci, takže se zdá, že producenti již mají ověřené, které aminokyseliny jsou nejúčinnější.

Tablety, které jsem vyzkoušel amé zkušenosti snimi

L-Arginin: účinky (i nežádoucí), zkušenosti a dávkování (51)Vzhledem k tomu, že mám poměrně bohaté zkušenosti svícerými tabletami určenými na zlepšení ztopoření penisu a zvýšení libida, mohu konstatovat jediné: nejlépe umě účinkovaly ty, které aminokyselinu L-Arginin obsahovaly. Samozřejmě, i ostatní mají své výhody aplusy.

Pokud bych ale měl něco doporučit s klidným svědomím, tak jsou to zajisté tablety obsahující L-Arginin. Přednost samozřejmě dávám komplexním přípravkům, ne jednosložkovým. Tady je přehled těch nejlepších dle mě:

ProduktHodnoceníOvěřená koupěRecenze
2. Stoporex Klasik
L-Arginin: účinky (i nežádoucí), zkušenosti a dávkování (52)
Přejít do obchoduMoje recenze
2. Stoporex ProlongL-Arginin: účinky (i nežádoucí), zkušenosti a dávkování (53) Přejít do obchoduMoje recenze
3. Stoporex XXLL-Arginin: účinky (i nežádoucí), zkušenosti a dávkování (54) Přejít do obchoduMoje recenze
4. Stoporex Women
L-Arginin: účinky (i nežádoucí), zkušenosti a dávkování (55)
Přejít do obchoduMoje recenze

3.9/5 - (16 votes)

L-Arginin: účinky (i nežádoucí), zkušenosti a dávkování (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Wyatt Volkman LLD

Last Updated:

Views: 5561

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Wyatt Volkman LLD

Birthday: 1992-02-16

Address: Suite 851 78549 Lubowitz Well, Wardside, TX 98080-8615

Phone: +67618977178100

Job: Manufacturing Director

Hobby: Running, Mountaineering, Inline skating, Writing, Baton twirling, Computer programming, Stone skipping

Introduction: My name is Wyatt Volkman LLD, I am a handsome, rich, comfortable, lively, zealous, graceful, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.